Sajtóközlemény

KEMENESHŐGYÉSZ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
EFOP-1.5.3-16-2017-00096 SZÁMÚ PROJEKT SAJTÓKÖZLEMÉNYE

HUMÁN SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE
KEMENESHŐGYÉSZ KÖZSÉGBEN
ÉS CSATLAKOZÓ TELEPÜLÉSEKEN 2020 | 08 | 05

 

199,60 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert Kemeneshőgyész Község Önkormányzata és konzorciumi partnerei. A pályázati forrást a kilenc önkormányzat két év alatt humánfejlesztésre, képzésekre, rendezvényekre és szervezetfejlesztési intézkedésekre fordította.

 

Az EFOP-1.5.3-16-2017-00096 azonosítószámú projektnek köszönhetően részesült támogatásban a kilenc önkormányzatból álló konzorcium, melynek vezetője Kemeneshőgyész, tagjai pedig Bakonykoppány, Egyházaskesző, Malomsok, Marcaltő, Nagyacsád, Nemesgörzsöny Vanyola és Várkesző. A konzorciumi tagok a projekt keretében megvalósuló programokkal olyan kompetenciákat kívántak fejleszteni, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a célcsoport tagjainak lehetősége nyíljon bekerülni a munkaerőpiacra, csökkentve ezáltal a szegénységet és a társadalmi kirekesztettséget.

A projekt keretén belül mentor program került kialakításra, egyéni fejlesztési tervek segítségével, képzésekkel támogattuk a hátrányos helyzetűek elsődleges munkaerőpiacra jutását. Különböző programok szervezésével erősítettük a kultúrák közötti párbeszédet, a helyi közösségek társadalomszervező erejét és a vidék megtartó képességét.

Sor került eszköz- és anyagbeszerzésre, a helyben maradást ösztönző szolgáltatások kialakítására, valamint átalakítási munkálatokra is.

Az Európai Unió és a Magyar Állam nyújtott támogatás összege: 199,60 millió forint.

 

További információ kérhető:

Kemeneshőgyész Község Önkormányzata

8516 Kemeneshőgyész, Kossuth utca 107.

06-89-346-578

 

 

 

 A korszerűsítés képekben 3.

szalag


 A korszerűsítés képekben 2.

02 DSCN1135 


 széch2020

 

Kedvezményezett: Nagyacsád Község Önkormányzata


Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-VE1-2016-00003


A projekt címe: Minőségi nevelési környezet kialakítása a Négyszögletű - Kerekerdő Óvoda és Családi Napközi Nagyacsádi Tagóvodájában


Szerződött támogatás összege: 31.640.341 Ft


Támogatás mértéke: 100%


A projekt (fizikai) befejezésének tervezett dátuma: 2018.06.30.


A projekt tartalmának bemutatása:


Jelen projekt a Négyszögletű - Kerekerdő Óvoda és Családi Napközi Nagyacsádi Tagóvodájának fejlesztését célozza. Legnagyobb probléma a nem megfelelő nevelési környezet, az energiatakarékos működés és akadálymentesítés hiánya, valamint az eszközszükséglet hiányossága.
Projektünk közvetlen célja a nagyacsádi óvoda jelenlegi, 25 férőhelye tekintetében az épület fejlesztése, felújítása, akadálymentesítése, energiakorszerűsítése, a tárgyi feltételek javítása.
Közvetlen célunk a minőségi nevelés megteremtéséhez szükséges feltételek biztosítása, az eltérő nevelési szükségletű gyermekek ellátása, egyéni tehetséggondozás a tárgyi feltételek megteremtésével; az intézmény fenntartási költségeinek csökkentése az energiahatékonysági korszerűsítéssel. Célunk továbbá a nagyacsádi gyermekek esélyegyenlőségének megteremtése, a mindenki számára hozzáférhető óvodai nevelés biztosítása. Célunk, hogy az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva megteremtsük az egészséges óvodai környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, biztosítsuk a minőségi neveléshez történő egyenlő esélyű hozzáférést. Célunk a nevelési környezet akadálymentes és korszerű kialakítása, továbbá a tárgyi feltételek megteremtése a fogyatékkal élő, hátrányos helyzetű gyermekek, valamint a sajátos nevelési igényű gyermekek integrációjának megalapozása érdekében. Tárgyi eszközök beszerzésével célunk továbbá az óvoda optimálisabb működésének megteremtése, a szabadtéri mozgásos tevékenységek fejlesztése.
Hosszú távú célunk – az egyenlő esélyű és korszerű nevelés feltételrendszerének megteremtésével – településünk népességmegtartó képességének növelése a kisgyermekes családok helyben tartásával, a helyi szükségletekre épülő közszolgáltatás racionális és költséghatékony működtetésének kialakítása, a munkába való visszatérés ösztönzése, mindezzel hozzájárulva a megye és a régió versenyképességéhez.
Várt eredmények: A tagóvoda 25 férőhelye tekintetében megteremtődik a gazdaságilag hosszútávon fenntartható, nevelési szempontból megfelelő, egészséges, esztétikus és korszerű, mozgáskorlátozott és érzékszervi fogyatékossággal élők által is akadálymentesen hozzáférhető óvodai környezet.


 

Nagyacsádi óvoda épületének korszerűsítése

Nagyacsád Község Önkormányzata 31.640.341 forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Négyszögletű- Kerekerdő Óvoda és Családi Napközi Nagyacsádi Tagóvodájának korszerűsítésére.

A támogatásból a település óvodájának épülete került felújításra, valamint játszótéri eszközök és egyéb műszaki cikkek beszerzése valósult meg. A kivitelezés során koedukált gyermek mosdó és wc került kialakításra. Az újonnan kialakított-, illetve a felújítás során érintett helyiségekben új hidegburkolat lett fektetve, illetve festési munkálatok valósultak meg.
Egy szabványos rámparendszer került építésre, illetve az épületen belül küszöbcsere történt. A mozgáskorlátozott WC és mosdó kialakítása során beépítésre került egy lehajtható pelenkázó is.
Az energetikai korszerűsítés során az épület hőszigetelő képességének javítása érdekében hőszigetelő rendszer került kiépítésre, valamint az épület homlokzatára dörzsvakolat került. A hőszigetelést követően új ablakpárkányok és ereszcsatorna került felszerelésre.
Az épület fűtése és a meleg víz ellátása újonnan beszerelt gázkazánnal és hőtárolóval lett megoldva. A kazánházban új radiátor került felszerelésre. A konyha korszerűsítése során mosogatógép, páraelszívó berendezés és egy új gáztűzhely lett beépítve.
A pályázatban foglaltak szerint óvodai eszközök beszerzésére is sor került, melyből a játékokat a karácsonyi ünnepség után birtokba vehették a gyerekek, nagy örömet okozva ezzel a falu óvodásainak. A kültéri játékok telepítése pedig az időjárás függvényében a tavasz elején fog megtörténni.

Az óvoda egy mindannyiunk számára fontos alapellátást biztosít a kisgyermekes családok számára. Bízunk benne, hogy a korszerűsítést követően még vonzóbbá tudjuk tenni óvodánkat, és növelhetjük a csoportlétszámot – mondta el korábban Szalóky Nándor polgármester.

A korszerűsítés képekben

 

 

 

 

Karácsony 2018.

széch2020

112

 

 

Informatikai Partnerünk és a
honlapot szerkesztette az

Látogatói statisztika

2706536
Mai napon:
Tegnap:
Ezen a héten:
Előző héten:
Ebben a hónapban:
Előző hónapban:
192
3838
6268
2589686
22366
30366

Az Ön IP címe: 44.221.66.130
2024-06-16 23:21
JSN Artista is designed by JoomlaShine.com